Toppopplevelse på Storurdsheia!

Toppopplevelse på Storurdsheia! Foto: Kristin G Frengen

Etter at noen av turløypene rundt Råkvåg har blitt merka for første gang for noen år siden har det blitt betydelig større besøk på haugene innerst i Stjørnfjorden, spesielt på Storurdsheia

En flott familietur til Storurdsheia 11. oktober 2014. 85 deltok og mere enn 30 under 15 år

Ut på tur

Lørdag var det endelig klart. Noen hadde snakka sammen. I regi av Stjørna Kultur- og Næringsforum hadde ei gruppe Råkvåg-entusiaster bestemt seg for å stelle i stand en organisert tur opp til «byfjellet» Storurdsheia (de lærde strides om det virkelig skal være en –d i navnet..).

Konsept: Koselig familietur

I utgangspunktet var tanken å arrangere et motbakkeløp, noe som er så i vinden for tida. Litt tidsnød og manglende ledige helger gjorde at man i år landet på konseptet koselig familietur. Motbakkeløp med konkurranseinstinkt og blodsmak i kjeften kan komme i tillegg neste år. Formålet med arrangementet er først og fremst å få store og små UT PÅ TUR!

Stor dugnadsinnsats

Fredag hadde ei dugnadsgruppe på 20 store og små gjort en kjempeinnsats med å frakte ved til bål, vatn og mye annet utstyr opp til varden på toppen. Noen av dem tilbragte kvelden og natta rund bålet og i lavvo.

Uttrekkspremier

Starten på «Storurdsheia opp» gikk fra Marthabrygga med påmelding for å kunne være med i kampen om uttrekkspremiene. Så var det bare å ta fatt på de vel 3,5 kilometerne og 310 høydemeterne. Løypa byr på bra fysisk utfordring, særlig den siste biten opp Tverrlia. Bra at det da var en selvbetjent saftstasjon der, før den siste kneika!

Utsikt og sveler

Toppopplevelse på Storurdsheia!

Geir Ole Gjølgali styrer svartkjelen med rød-coop, og Heidi Kvalvik har kvikklunsj til alle. Foto: Karl Idar Frengen

Som om ikke utsikten når du når toppen er belønning nok, hadde arrangøren virkelig lagt seg i selen for å skape god stemning. Godt svette og lett rødsprengte i maska, Tverrlia tar på må vite, ble turdeltagerne møtt med nydelige ferske sveler stekt på bålpanne, kraftig svartkjelkaffe, saft og selvfølgelig kvikklunsj.

Hymne til Fosen

Stemninga ble ikke spesielt mye dårligere når Finn Sagmyr med gitaren dro i gang allsang av «Hymne til Fosen», laget av han selv og hans gode venn fra tiden i Konstablenes Maggaband, Arvid Vårum.

Grillpinner til barna

Alle barn ble belønnet med en fin grillpinne, som spore til nye turer. Uttrekkspremien på startnummeret var en flott tursekk.

Over 80 deltagere

Deltagelsen på turen overgikk langt initiativtagernes forventninger og stemningen var super. Mer enn 80 opplevde den storslåtte utsikten fra Storurdsheia på lørdag. Av dem var mer en 30 barn, noen helt ned i tre-årsalderen. Imponerende!