Åpning 20. mai 2017:

Kunst i 3 etasjer på Salteriet

I år kan du se kunst i 3. etasjer på salteriet Kulturbrygge, sier Einar Spjelkavik. I tillegg er det åpnet et nytt museum i nabobrygga med utstilling av gamle fiskeredskaper brukt i sildefisket i Stjørnfjorden. Dette i regi av Heimbygdslaget.

Sildefiske og hermetikkfabrikk

Geir Småvik trakk fram i sin åpningstale betydningen av sildefisket og hermetikkfabrikken (etabl. 1914). Fra fabrikken ble det eksportert sild til store deler av Europa. Ingen av disse bryggene ville vært bygd uten silda!

-Mange nikker nok gjenkjennende når jeg nevner de første drag av tobakk og sløngtauget nedpå Olakaia. Det vart da folk tå oss å!

Kunst som bærende element

-I 1986 ble det bevilget Rettedalsmidler som førstehjelp til bryggene til restaurering og fundamentering. Nå er Bryggeutstillinga et bærende element for kulturen i Råkvåg. Randi Børø Vorpvik var initiativtaker for kunstutstillinga. Den dama hadde gjennomføringsevne så det holdt!

Børge Pedersen underholdt med sang av bl.a. Cornelis Vreeswijk og historier til glede for publikum på åpninga av Bryggeustillinga.